Jak pokojové rostliny nakopávají naši kreativitu

To že rostliny mají schopnost ovlivňovat naše fyzické a duševní zdraví všichni tušíme. Přítomnost pokojových rostlin v našem pracovním okolí může mít významné pozitivní účinky na naši náladu, kognitivní funkce a celkovou pohodu.

Obsah článku

Jak tedy rostliny mohou inspirovat naši kreativitu, zlepšit soustředění, snížit stres a dokonce i zvýšit produktivitu?

Jak nás ovlivňují pokojovky?

Zlepšování kvality ovzduší

Rostliny jsou skvělými živými filtry, které pohlcují znečišťující látky a okysličují své okolí. Tento proces přispívá ke zlepšení kvality vzduchu, což má přímý vliv na naši koncentraci a duševní pohodu. Čistší vzduch vytváří optimální podmínky pro tvůrčí myšlení a podporuje náš kreativní proces.

Snižování stresu a úzkosti

Studie prokázaly, že práce v blízkosti rostlin má relaxační účinky na naši mysl. Když jsme uvolněnější a méně napjatí, naše mysl je připravena na kreativní nápady. Rostliny působí jako přirozený terapeutický prostředek, který nám pomáhá dosáhnout duševního klidu a otevřenosti novým myšlenkám.

Booster pro naši náladu

Rostliny mají schopnost vylepšit naši náladu a snížit pocity deprese. Kontakt s přírodou, který díky pokojovým rostlinám máme i ve svém pracovním prostředí může posilovat naše pozitivní myšlení a podporovat kreativní myšlení. Když jsme v dobré náladě, naše schopnost tvořit a inovovat se zlepšuje.

Zdroj inspirace

Rostliny jsou přírodním uměním samy o sobě. Jejich tvary a barvy listů mohou sloužit jako zdroj inspirace pro umělce, designéry a další kreativní profesionály. Při sledování rostlin se naše mysl otevírá novým perspektivám a kreativním nápadům.

Soustředění a produktivita

Přítomnost rostlin v našem pracovním prostředí může vytvořit příjemnou a vizuálně atraktivní atmosféru. Takové okolí podporuje lepší soustředění a produktivitu. Když se cítíme dobře ve svém pracovním prostředí, je nám snazší se plně soustředit na úkoly před sebou a nalézt nové a inovativní způsoby jejich řešení.

Nakopněte svoji kreativitu

Ať už je váš důvod proč si přejete mít ve svém pracovním pracovním více rostlin jakýkoliv, je to ten správný. Rostliny v interiéru mají nespočet benefitů pro naši pracovní morálku a dobře odvedenou práci. Nikdy není pozdě, začít pracovat uprostřed malé džungle.

Picture of Lucie Pluhařová
Lucie Pluhařová
Facebook
Twitter
LinkedIn

Darujte znalosti, které vytrvají celý život

Obdarujte své nejbližší workshopem pokojovek a darujte znalosti, které neuvadnou. Naučím vás péči o rostliny tak, aby kvetly dlouhodobě, ať už je venku zima nebo léto. Bude to nejen o teorii, ale také se zamažeme od hlíny a já vás provedu vším, co k správné peči o pokojovky patří.

Sleduj mě na herohero

✅ Pravidelná exkluzivní videa s tipy s radami

✅ Zeptej se napřímo, co trápí tvoje pokojovky

✅ Měsíčně hodinová on-line live session, kde určujete otázky Vy